Ergonomische stoelen

Ergonomische bureaustoel kopen? 

Een ergonomische bureaustoel is een kantoorstoel met veel instelmogelijkheden. Denk hierbij aan de hoogte, zitdiepte, rugleuning en - één van de belangrijkste instelmogelijkheden - de armlegger of armsteun. Uw armen moeten naast het lichaam kunnen rusten zonder daarbij belast te worden. Als een armlegger niet goed is ingesteld, kan dit leiden tot nek- en rugklachten. Wist u bijvoorbeeld dat armsteunen boven het bureaublad uitkomen? Wij vertellen u hier graag meer over.

Is een ergonomische bureaustoel duur?

Bij Bureaustoelen.be zijn ergonomische bureaustoelen in verschillende prijsklasses verkrijgbaar. Dit prijsverschil wordt vaak veroorzaakt door het instelbereik van een stoel. De algemene regel is: hoe duurder de stoel, des te meer instelmogelijkheden. Daarnaast zit het prijsverschil soms in de afwerking. Een leren stoel is nu eenmaal duurder dan een stoel van kunstleer.

NPR 18.13

De onderstaande stoelen zijn vrijwel allemaal NPR 18.13 goedgekeurd. NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. NPR is een richtlijn waar u zich als werkgever aan kan conformeren. NEN-goedgekeurde bureaustoelen hebben minder instelmogelijkheden dan een NPR-bureaustoel. Het zijn geen slechte stoelen, maar het zijn bureaustoelen die iets minder instelbaar zijn, waardoor niet iedereen er even goed op kan zitten.

Zitten én bewegen

Leven is bewegen. Beweging is de basis van alle leven. Beweging voedt, activeert en versterkt het lichaam. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, maar voor beweging en variatie. Ook met een ergonomische bureaustoel is het belangrijk om ieder uur even op te staan. Dit is goed voor de doorbloeding en zal uiteindelijk leiden tot minder klachten.

Meer weten over ergonomische bureaustoelen? Lees ook het artikel: welke bureaustoel bij rugklachten.

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen!

Bureaustoelen.be heeft meer dan 60 ergonomische bureaustoelen in het assortiment. Behalve de prijs, zit er ook veel variatie in design en instelmogelijkheden. Komt u er niet helemaal uit? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Proefzitten kan ook, in dé bureaustoelen showroom van België.

66 artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

66 artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina